martes, 22 de septiembre de 2015

Susan Sontag “Sobre la fotografia


En el fragment del llibre “Sobre la fotografia” publicat el 1975 de Susan Sontag, l’autora, directora de cinema, guionista i professora novaiorquesa es planteja el fet que la nostra humanitat segueix sent retrograda i ancorada en el passat però que gràcies a la fotografia ens hem adonat que val la pena observar i conèixer; que tenim la possibilitat de capturar els racons més inhòspits del món i fer-los nostres.
Fa una petita referència al film francoitalià “Les Carabiniers” de Goudard, on dos pagesos marxen a la guerra amb l’afany de matar, destruir i apoderar-se d’allà on es dirigeixin. Retornen amb sacs plens de postals i fotografies de tots els seus records, expressant així que la càmera és la millor arma per saciar les ganes de conquerir, ja que amb cada foto adquirim l’indret que hi apareix.
Finalment compara allò que s’escriu amb el que es fotografía i arriba a la conclusió que el que es redacta sobre una persona o un esdeveniment sempre serà una mera interpretació, mentre que les fotografies són afirmacions del món, petits fragments de la realitat.
Jo personalment considero que sí és cert que mitjançant les fotografies podem guardar infinitat de records, moments i indrets, però discrepo en l’aspecte que una fotografia és sempre una certesa de la realitat, ja que actualment la majoria d’imatges que ens arriben han estat retocades o fins i tot totalment canviades. A més segons el pla de visió que s’agafi, el fotògraf pot crear un efecte visual diferent, per tal de fer-nos veure el que l’interessa.

No hay comentarios:

Publicar un comentario