martes, 6 de octubre de 2015

Festival de Cinema de Sant Sebastià

El Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià és un certamen cinematogràfic de màxima categoria. És el festival de cinema més important d’Espanya i un dels més prestigiosos d’Europa. Se celebra anualment a finals del mes de setembre a la ciutat basca de Sant Sebastià. La seva primera edició va ser al 21 de setembre de 1953, per tant aquest 2015 se n’ha celebrat el 63 aniversari.
Consta de diversos premis oficials: la conquilla d’or per a la millor pel·lícula i les de plata per al millor director/a, per al millor actor i per a la millor actriu. També trobem dos premis més del Jurat a la millor fotografia i al millor guió.
Aquest any els guanyadors dels premis han sigut els següents:
• Conquilla d’Or a la millor pel·lícula: “Sparrows”- Dirigida per Rúnar RúnarssonLa història d’un adolescent de setze anys, Ari, que després d’haver estat vivint amb la seva mare a Reykjavík, ha de tornar a viure amb el seu pare, amb qui té una relació difícil, a la remota regió dels fiords. Els seus amics de la infància han canviat molt i en general tota la complexitat de la situació el fan buscar i plantejar-se el seu camí.
• Conquilla de Plata al millor director: L’ha rebut Joanchim Lafosse gràcies a la pel·lícula “Les chevaliers blancs”.
• Conquilla de Plata al millor actor: Aquest any l’han guanyat dos actors; Javier Cámara i Ricardo Darín, ambdós participen en la pel·lícula “Truman”.
• Conquilla de Plata a la millor actriu: La guanyadora és Yordanka Ariosa protagonista de la pel·lícula “El rey de la Habana”.
• Premi del Jurat a la millor fotografia: S’ha atorgat a Manu Dacosse per la pel·lícula “Evolution”.
• Premi del Jurat al millor Guió: Ha estat per als germans Jean Marie i Arnaud Larrieu, els guionistes de la pel·lícula “21 nuits avec Pattle”.

Així va finalitzar aquesta edició del Festival de Sant Sebastià, on hem vist néixer noves promeses del cinema.




No hay comentarios:

Publicar un comentario