sábado, 2 de abril de 2016

Argument "El Resplendor" (The Shining)

El resplendor és una pel·lícula americana de 1980 que identifiquem dins el gènere del terror psicològic. Produïda i dirigida per Stanley Kubrick i protagonitzada per Jack Nicholson. Basada en una novel·la de l'escriptor Stephen King.
Tracta la història de Jack Torrance, un escriptor ex-alcohòlic, que accepta una feina com a vigilant d'hivern en un solitari hotel d'alta muntanya al que es trasllada amb la seva família. Un cop allà, comença a patir inquietants trastorns de la personalitat.Degut a la incomunicació, al insomni, als seus propis fantasmes interiors i a la malèfica influència del lloc, entrarà en una espiral de violència contra la seva dona i el seu fill, que a la vegada són victimes d'esgarrifosos fenòmens sobrenaturals. 
Paral·lelament a la línia dramàtica principal es desenvolupen altres trames secundàries que amaguen innumerables representacions simbòliques,  referències sociohistòriques, indagacions en tot el món de la naturalesa humana, el mal i l'espiritisme.  El resplendor a anat guanyant adeptes fins a convertir- se actualment en una pel·lícula de culte.
Personalment aquesta pel·lícula m'ha recordat a una que vaig veure fa uns mesos "Los otros" (els altres). La història se situa poc després de la Segona guerra mundial, a Anglaterra. Grace (Nicole Kidman) viu en un casal aïllat educant sola els seus dos fills, Anne (Alakina Mann) i Nicholas (James Bentley). Aquests pateixen una estranya malaltia: no poden rebre directament la llum del dia. Per això, la casa sempre està a les fosques i mai no es pot obrir cap porta si no s'ha tancat abans l'anterior. Però aquesta vida ben organitzada canvia quan arriben tres nous servents i comencen a passar esdeveniments estranys provocats pels "altres". També juga amb tot el món espiritual i amb la suggestió de la ment humana.
Per acabar, m'agradaria destacar la sempre impecable interpretació de Jack Nicholson, incrementant el realisme.


"El Resplendor"



No hay comentarios:

Publicar un comentario