martes, 26 de abril de 2016

Marilyn Monroe, Icona De La Moda I El Cinema

Marilyn Monroe va ser una importantíssima actriu i model, però sobretot ha quedat en els nostres records com una icona de sensualitat irrepetible.
El seu nom real era Norma Jeane Baker, orfe de pare, va tenir una infància complicada, va deambular per diferents llocs, fins que ingressaren a la seva mare en una clínica mental. Va començar molt aviat a treballar com a model; la primera vegada que va posar davant una càmera va ser a canvi de cinc dòlars.
Després d'una prova, va ser contractada per FOX i va fer el salt a la gran pantalla. Amb els seus papers en pel·lícules com Jungla de asfalto o Amor en conserva va realitzar el pas definitiu cap a la fama.
En total va participar en 29 pel·lícules, protagonitzant una dotzena d'elles. Va aconseguir diversos premis, entre els quals destaquen tres Globus d'Or, un a la Millor Actriu Musical per Con faldas y a lo loco (1960) i dos a la Actriu Preferida (1954 y 1962). A més, va rebre un David di Donatello per El príncipe y la corista (1958) i una estrella al Passeig de la Fama al 1960, situada en el 6778 de Hollywood Boulevard.
Va morir, als 36 anys. Sobre aquesta mort s'han fet escabroses especulacions, algunes molt desagradables, sobre les que no m'agradaria parlar, ja que fem referència a la memòria d'una persona i crec que el respecte passa per sobre de la resta de motius.
La fortuna de la jove, estava valorada en 1,6 milions de dòlars. El seu testament va causar una gran sorpresa a tothom, ja que va deixar el 75% dels seus béns a Lee Strasberg, el seu mestre teatral i l'altre 25% a la seva psicòloga Marianne Kris.
Tot i que fa més de 50 anys de la seva mort, Marilyn Monroe segueix sent imatge publicitaria de nombroses marcas. Chanel el 2012 va recuperar la famosa frase de l'actriu 
"L'únic que m'emporto al llit són dos gotes de Chanel Nº5"







No hay comentarios:

Publicar un comentario