lunes, 11 de abril de 2016

Nosferatu (1922) de F.W Murnau



 (Nosferatu, eine Symphonie des Grauens)
Durada
91 min.
Pais
Alemania Alemanya
Director
F.W. Murnau
Guió
Henrik Galeen (Libre: Bram Stoker)
Música
James Bernard, Hans Erdmann, Carlos U. Garza, Timothy Howard, Richard Marriott, Richard O'Meara, Hans Posegga, Peter Schirmann, Bernardo Uzeda, Bernd Wilden
Fotografia
Fritz Arno Wagner (B&W)
Actors
Max SchreckAlexander GranachGustav von WangenheimGreta SchröederGH SchnellRuth LandshoffJohn GottowtGustav Botz

Gènere
Terror | Expressionisme alemany. Cinema mut. Pel·lícula de culte. Vampirs. Segle XIX

Argument
Any 1838.A la ciutat de Wisborg viuen feliços els joves Hutter i la seva dona Ellen, fins que el tètric agent immobiliari Knock decideix enviar a Hutter a Transilvania per tencar un negoci amb el comte Orlok. Es tracta de la venda d'una finca de Wisborg.
Durant el llarg viatge, Hutter dorm en una posada. Només pronunciar el nom de Orlok tots els presents el miren espantats, aconsellant-li que no vagi al castell. Més tard, fulleja un vell tractat sobre vampirs que troba a la seva habitació.
Una vegada al castell es rebut pel sinistre compte. Al dia següentHutter desperta amb dues petites marques al coll, que interpreta com a picades de mosquit. Una vegada firmen el contracte de compra, en què el compte compra la casa de davant de Hutter, aquest comença sospitar del comportament de Orlok, fins a descobrir que aquest és realment Nosferatu, el vampir.
La parella viu aterroritzada, a la ciutat no paren d'augmentar els morts, Ellen troba la manera de lliurar-se'n;, per la qual ha de sacrificar la seva pròpia vida. La jove li entrega la seva sang a Nosferatu i així el vampir acaba sent vençut, però Ellen mor també als braços de Hutter. La pau torna a regnar entre la població
.

Murnau posarà en circulació el mite del vampir Nosferatu. Aquesta pel·lícula s'allunyarà del model proposat per "El gabinet del Doctor Caligari", a causa del cuidat tractament dels grisos i el gust explicit del paisatge com a manifestació de la naturalesa viva i poblada de forces sobrenaturals. També afegim el tractament plàstic, substituint les teles pintades, per decorats corporals i introduint un us complex de la llum. Usa la ombra del vampir com a projecció de la seva influència malèfica. 
Nosferatu ('Nosferatueine Symphonie des Grauens', F.W. Murnau, 1922) és una de les pel·lícules més influents que s'han realitzat al llarg de la història, no només com a punt àlgid dins del gènere del terror, sinó com la més alta representació dins el cinema vampíric. Amb Nosferatu el vampir, Murnau va demostrar que era un mestre de la creació dins de l'atmosfera onírica i de terror que envoltava les millors pel·lícules mudes alemanyes. Ens va ensenyar el gran sentit de el que és visual, que posseïa, ja que cap de les imatges de la història impedeix que la trama avanci i totes elles es caracteritzen per la seva enorme bellesa i capacitat de suggerència.
- A continuació deixo la pel·lícula completa, que podem trobar a Youtube i veure de manera 100% segura.











No hay comentarios:

Publicar un comentario